Blog

Biztonságos óvodai játszótér műfűvel!

Zöldműfű
2021.02.10 13:51

Ütéscsillapító műfű óvodáknak, iskoláknak, egy innovatív közösségi környezet kialakításához.

A gyermekek több figyelmet, nagyobb biztonságot igényelnek, mint mi, felnőttek.

Az iskolákban és óvodákban szinte természetesek a mindennapos kis elesések, a horzsolások a könyökön, térden, stb. A szaladgálás, ugrándozás, csoportos játékok közepette gyakran előfordulnak kisebb balesetek. Ezeket úgy tudjuk kivédeni, hogy olyan teret alakítunk ki a gyermekek számára, ahol önfeledten, a lehető legnagyobb elővigyázatosságban, biztonságban vannak.

Gyermekbarát óvoda, bölcsőde, gyermekbarát iskola és egyéb intézmények modernizálása akár pályázati forrásból is egyre gyakoribb. A korszerűsítés ezeknél az intézményeknél kiemelten fontos.

Miért annyira népszerű és elterjedt az óvodai műfű és az iskolai műfű?

  • Elsősorban azért, mert biztonságosabb környezetet kapnak a gyermekek. Az óvodai műfű puha, vastag, természetes hatású gyep érzetét kelti. Ütés csillapító, rugalmas technológiával gyártott.
  • Másodsorban azért, mert gondozásmentes, ezáltal roppant költséghatékony. Nincs öntözés, nincs vízszámla, nincs fűnyírás, nincs áram számla. Nincs gondozással töltött felesleges időpazarlás. Ami van, az a minden évszakban ugyanúgy visszaköszönő, frissen nyírt hatású fű látványa.
  • Harmadsorban esztétikailag is gyönyörű, örökzöld, mindig pompás környezet fogad bennünket az év minden napján.
  • Aztán itt van még mellette az az érv is, hogy higiénikus. Nincs sár, nincs homok, nincs fűfolt a ruhákban. Ami van, az tiszta környezet, nyugodt játék a gyermekeknek, nyugodt óvónénik, tanárnénik társasága.
  • A műfű színe nem csak zöld lehet. Kapható belőle rózsaszín, lila, narancssárga, krém és bordó színű is, ezért kreatív megoldásokra ösztönözhet. Különböző csoportoknak, osztályoknak különböző szeparációs részlegek kialakítását is lehetővé teheti, de az ötlettárház szinte végtelen a színes műfű variációk esetében.
  • Az óvodai műfű antiallergén és nem tartalmaz semmilyen káros anyagot, amely az egészségre ártalmas lehetne.
  • A műfű élettartama igen hosszú. Akár 10-15 évig is használhatjuk őket, nagyon sokáig hű lesz hozzánk a műfű gyep. Pozitívumként kell megemlíteni azt is, hogy 100%-ban újrahasznosítható, ha lecserélésre szorulna a későbbiekben.

Ha kedvet csináltunk az óvodai műfű telepítéshez, a Zöldműfű.hu segítőkész csapata készséggel áll rendelkezésre, akár telefonon, akár e-mailben is. Minden kérdésre készséggel válaszolunk, mert célunk, hogy gyermekeink szép, biztonságos környezetben nőhessenek fel.