Blog

Műfű teraszra

2023.08.14 09:33
Műfű teraszra

Miért érdemes műfűvel burkolni a teraszt és az erkélyt?

Szeretnél egy nyugalmas helyet a környezetedben, otthonodban? A terasz is lehet maximálisan komfortos, zöld, idilli, ha nincs nagy kerted, akkor is.

Műfű a teraszodon. 

Miért érdemes műfűvel burkolni a teraszt és az erkélyt?

A műfű egy szintetikus zöld szőnyeg, mely lehet élethű, szálas fű kinézetű és lehet filc anyagú szőnyeg, ami inkább egy padlószőnyeghez hasonlít és örök zöld színű. Na jó, azért mégsem szőnyeg, mivel kültéri használatra lettek kialakítva, például hátoldaluk noppos vízelvezetős és UV biztos, vagyis nem fakulnak ki a tűző napsütés hatására sem. Élettartama hosszú mindkét típusú műfűnek, gondozni pedig szinte alig kell.

A műfű teraszra kifejezetten jó dolog.

Mindegy, hogy egy társasház erkélyélről beszélünk, vagy egy kertes ház teraszáról, a szép zöld burkolat a talpaink alatt nagyon jól tud esni. Továbbá pedig a megnyugtató zöld szín hatással van a közérzetünkre is. Megnyugtató, idilli, jó érzést keltő látvánnyal fogad minden nap, ha a terasz nem járólappal, vagy csempével, esetleg betonnal van burkolva.

A szintetikus füvek, azaz a műfű lehet poliészter és polipropilén anyagú is, vagy ezek keveréke. Ezek az anyagok könnyen karbantarthatóak, nem igényelnek különösebben ápolást. Egy teraszon vagy erkélyen igazából nincs is szükség a takarításra, hacsak nem hullik rá falevél, amit könnyen le lehet seperni a műfűről is.

A műfű előnye teraszon és erkélyen

A műfű könnyed megoldást kínál a beton, a csempe,a  járólap lefedésére, vagy ha esztétikailag sérült, esetleg nem túl szép látványú a burkolat, a műfű szőnyeg egyszerű és gyors modernizálást, felújítást kínál. Általa puha, meleg, szép zöld burkolatot kap a terasz és az erkély egyaránt.

A műfű extra könnyedén lerakható ezekre a felületekre. A műfű tekercs egyszerűen méretre vágható és ragasztani sem kell. Általában 2 vagy 4 m széles tekercsekben lehet megvásárolni őket, amit kigurítva már csak el kell vágni a terasz széleinél. Ha úgy látod, kétoldalas ragasztószalaggal rögzítheted a sarkokat, de ez el is hagyható.

Műfű típusok teraszra, erkélyre

Választható élethű, azaz szálas műfű szőnyeg is, de ha teljesen egyszerű burkolatra gondolnál, akkor a legolcsóbb műfű filc is tökéletes lesz. Utóbbi egy könnyed anyagú, könnyen vágható filc műfű, ami esőzés után nagyon gyorsan szárad. Felülete puha és meleg érzetű, mezítláb is jól esik rajta járni. A filc műfű olcsó, ár-érték arányban jó választás teraszra, erkélyre, medence köré is.

A terasz és az erkély legyen a pihenés és a lecsendesedés helyszíne. Nyáron, ősszel, tavasszal, vagy akár télen vágysz nyugalomra, leld meg azt a teraszodon, erkélyeden. Teremtsd meg a legpompásabb hangulatot a zöld szín jótékony hatásával, műfűvel.

Ha kedvet kaptál, nézd meg a www.zoldmufu.hu webáruház minődégi műfüveit. Ha rendelnél, akár 24 H kiszállítással már Nálad is lehet.