Blog

Élvezd mindig az ápolt kert látványát kerti műfű segítségével!

Zöldműfű
2020.05.01 18:48

Te is arra vágysz, hogy a kerted mindig gondosan ápoltnak nézzen ki? Akkor válaszd a legideálisabb és leggyorsabban kivitelezhető megoldást, a kerti műfüvet.

Miért szerepel az előző mondatban,a műfű a kerti jelzővel? Ennek az az egyszerű oka, hogy mint szinte mindből, műfüvekből is többfélét különböztetünk meg. Találunk kertbe, teraszra,erkélyre, játszótérre, közterületre, valamint óvodákba,iskolákba való műfüvet.

A kertbe való műfüveknek sok kritériumnak kell megfelelniük, hiszen nem rövid ideig kell helytállniuk ahhoz, hogy a kert lenyűgöző látványt nyújthasson. Ahhoz, hogy a kertedet mindig szépnek és ápoltnak lásd, elengedhetetlen, hogy a műfű szálazása és a színe illeszkedjen a Te ízlésedhez és elvárásodhoz.

Mivel nagy valószínűséggel fordul majd meg a kertedben gyerek, és/vagy háziállat, így fontos, hogy a kertedben használt műfű gyerek –és állatbarát legyen. Fontos, hogy a kertben lerakott műfüvet az állatok vizelete ne tegye tönkre. Ha már a háziállatoknál tartunk, akkor térjünk ki a vakondra is (bár nem mindenki kertjében a legszívesebben látott vendég). A kerti műfű kialakítása miatt nem kell hasra esni a vakondtúrásokban J, hiszen ezeken a műfüveken nyoma sem lesz, hogy a vakond megpróbálta feltúrni a gyönyörű kertet. A kertbe való műfüvek között találsz olyat is, mely kiválóan alkalmas akár egy kerti játszótér alapjának is, így egybefüggő és azonos műfű boríthatja kertedet az esztétikusabb végeredményért.
A kerti műfűnek ki kell állnia számos időjárási megpróbáltatást is, hiszen nem szedhetjük fel mert süt a nap, vagy esik az eső vagy éppen a hó.  Így nem hátrányos megközelítés, ha a kerti műfüvünk UV álló is. A kerti műfüveknek a vízelvezető képessége nagyon jó, így egy kiadósabb eső után is hamar megszárad, s nem kell a sárban tapicskolni míg átjutsz a kert egyik végéből a másikba.

Mint ahogy látod, a kertedet könnyen varázsolhatod gyönyörű füves területté anélkül, hogy nagyobb erőfeszítésedbe kerülne a kerti munka. A kerti műfűvel sok időt spórolhatsz meg, melyet másra tudsz fordítani. Hiszen nem kell idegeskedned, hogy az elvetett fűmag mikor hozza meg a várva várt esztétikus látványt, főleg ha szerencséd van, és nem foltokban nő ki. Bár valljuk be, erre az esély nagyon csekély, viszont a kertedben lerakott műfű első perctől kezdve hozza az ápolt kert hatását.