Blog

Miért jó a műfű a gyermekes családoknak?

Zöldműfű
2021.09.02 08:22

Gyermekek vannak a családban és kertfelújítási projektbe kellene kezdeni? A műfűvel kapcsolatban nem kell bizonytalannak lenni. Mutatjuk, hogy miért.

Gyermekeinknek mindenből a legjobbat szeretnénk. Biztonságot, nyugalmat, önfeledt gyermekkort. Így van ez akár otthon töltik az időt, akár az óvodában, iskolában, a nagyszülőknél, vagy bárhol is legyenek.

A legtöbb időt azonban biztosan otthon töltik, a biztonságot nyújtó családi fészekben. Akár bent, akár a kertben vannak gyermekeink, nekünk szülőknek meg kell teremtenünk azt a közeget, ahol gond nélkül játszhatnak és jól érzik magukat.

A műfű borította kert pontosan ilyen. Biztonságos, tiszta, higiénikus és egészséges.

Miért?

Mert ma már csakis szigorú előírásoknak megfelelő, ellenőrzött műfüveket lehet vásárolni. A mai modern, innovatív műfüvek nem tartalmaznak az egészségre ártani tudó anyagokat.
Nem hullajtják szálaikat, nem veszélyesek. Nem tudják kitépni a kis gyermekek, nem tudják lenyelni a fűszálakat. Nem kell emiatt a szülőknek aggódniuk, ez nem fordulhat elő egy minőségi szintetikus műfűvel borított udvaron, kertben. 

A műfű előnyei közé sorolható, hogy nem vonzza a bogarakat, a kullancsokat, a szúnyogokat, mint a valódi fű.
A rovarmentes műfüves kertben nem kell aggódni ezek csípéseitől sem.

A műfüves kert pollenmentes. Nincsenek allergiás reakciók olyankor, amikor virágozni kezd a fű, vagy amikor fűnyíróval vágjuk és pollenek milliója száll a levegőben. A műfű nem igényel fűnyírást, ezért nincs allergia sem. Nincs égő, viszkető szem és orrfolyás.

A műfüvek nagyon strapabíróak. Nem véletlen, hogy 9-10 év garancia van rájuk. A művüves kert, ha a kivitelezési munka tökéletesen lett elvégezve, évtizedekig is ékesítheti kertünket és udvarunkat.

A műfű azért is jó kisgyermekes családoknál, mert higiénikus. A műfű tiszta, sármentes, az esővíz tökéletesen és gyorsan elvezetődik róla. Mivel a műfű tekercsek hátoldala speciális vízelvezető kialakítású, szépen átfolyik rajta a víz, az aláépítmény pedig elvezeti azt. Ezért fontos, hogy a műfű kivitelezés hibátlanul legyen elvégezve. A  szintetikus műfű nagyon hamar megszárad egy-egy nyári zápor után. A gyermekek rögtön kimehetnek a kertbe és folytathatják a játékot.

A műfű többféle színben is kapható: kék, sárga, piros, narancssárga, fehér, stb. Így játékos, színes területeket alakíthatunk ki vele. Például a hinta alatt, vagy a csúszda alatt is praktikus, ahol a valódi fű hamar kikopik. A műfű jó kopásálló.

Az olyan gyermekes családoknak, ahol most van itt az ideje a kert, vagy az udvar felújítására, a műfű telepítést ajánljuk. A kert gondozása helyett több idő marad gyermekeinkre.