Blog

Gyakran ismételt kérdések – Minden, amit műfű témában tudni szeretnél.

Zöldműfű
2021.03.18 10:31

Foglalkoztat a műfű telepítés gondolata, de sok benned a kérdés? Olvasd el ezt a cikket és mindenre választ kapsz.

    1. Nem gagyi? A ma kapható, innovatív műfű egyáltalán nem gagyi. Megtévesztésig hasonlít az igazi műfűhöz, még elszáradt, sárga fűszálacskák is vannak benne, így végképp nem kelti a „tökéletes mű” hatást. Ha élethű műfüvet szeretnél, válassz a „műfű a kertbe” kategóriából.

     

    1. Hová telepíthetek műfüvet? A leggyakoribb megkeresést a kerttel kapcsolatban kapjuk, és itt telepítünk a legtöbb műfüvet. Ezen kívül pedig csak a csillagos ég szab határt ügyfeleinknél. A műfű tökéletes teraszra, erkélyre, óvodák, iskolák udvaraiba, szállodák, vendéglátó egységek területein, de közterületeken is találkozhatunk műfűvel. Ezen kívül pedig egyre népszerűbb a focipályák, sportpályák műfüves burkolása is, de a lakások belső tereit is meghódította. A válasz tehát az, hogy a műfű igen sok helyre telepíthető, csak a fantázián múlik.

     

    1. Nem lapul le? Nos, ez a telepítés és a műfű minőségétől is függ. A memóriaszálas műfű nem lapul le, de a kvarchomok szórás, mint a telepítés utolsó fázisa nagyban befolyásolja ezt, ami beépül a fűszálak közé, tartást adva nekik.

     

    1. A gaz és a gyom nem nő ki benne? A telepítés során a műfű úgynevezett murvaágyra kerül rá. Ez egy 10-12 cm mély alap, különböző nagyságú murva kövekkel, illetve geotextillel alapozva. Ráadásul a műfű kialakítása is olyan, hogy nem tud áthatolni rajta a gaz.

     

    1. Nem fog megállni rajta a víz, ha esik az eső? A műfű gyártási technológiájának köszönhetően lyukacsokkal rendelkezik az alsó rétege, amik tökéletesen elvezetik az esővizet, ami a murvaágyba beszivárog.

     

    1. Nem égeti ki a napsütés? Minden műfüvünk magasan UV álló, ezért nem melegszik fel és nem sárgul el, nem sárgul ki a napsütés hatására sem.

     

    1. Télen fel kell szedni? A kültéri műfű erős, strapabíró, ami a mínuszt is elviseli. Semmi dolgunk vele az évszakok váltakozásával.

     

    1. Nem mérgező? Műfüveink mind bevizsgált és engedélyezett műfüvek, amik nem tartalmaznak az egészségre káros, mérgező anyagokat. Kifejezetten gyerek- és állatbarát.

     

    1. Nem túl költséges? Ha kiszámolod a műfű telepítés egyszeri árát és azt, mennyibe kerül a természetes pázsit karbantartása az évek alatt, a választ meg i s kapod.

     

    1. Kell gondozni, tisztítani? Minden udvar és minden műfű használat más. Természetesen a ráhulló faleveleket össze kell gereblyézni, vagy néha slaggal felfrissíteni, de ezen kívül nem igényel más teendőt.

     

    Remélem segítettünk valamelyest eligazodni a döntés meghozatalában. További kérdés esetén keresd ügyfélszolgálatunkat telefonon, vagy e-mailben:

    Telefon: 06303375363

    E-mail: info@zoldmufu.hu