Blog

Miért szükséges a geotextil műfű alá?

Zöldműfű
2021.06.15 11:34

A szép kert mindannyiunk álma, de az nem pottyan csak úgy az ölünkbe.

 

Ha fontos az ízléses, szemet gyönyörködtető környezet otthonunk udvarán is, akkor tudatosan kell megalkotni azt. A műfüves kert egy modern, innovatív módja annak, hogy gondozásmentes és állandóan pompás közegben élhessük mindennapjainkat.

Sokan szeretnének gyommentes virágágyásokat és olyan örökzöld látványú kertet, amivel teendő nincs, vagy csak alig van. Nos, a műfüves kert pont ilyen. Az olyan kert, ahol már megtörtént a műfű kivitelezés, nem igényel fűnyíró tologatós hétvégéket és hajnali locsolásokat, öntözéseket. A műfűvel borított kertet csak élvezni kell, gyönyörködni kell benne, érezni puhaságát talpaink alatt.
A műfüves kertben a gyermekek és a házi kedvencek is boldogabbak, ahol biztonságos és tiszta, modern környezetben játszhatnak az év minden szakában.

Nem érthetünk mindenhez az életben és nem probléma az sem, ha a műfű kivitelezés nincs a kompetenciáink között. Csapatunk elvégzi a piszkos munkát, ha az Ön kertje is szebb lenne műfűvel. A tökéletes műfüves kert ugyanis hozzáértést igényel és van egy sorrend a munkafolyamatban, amit tartani kell.
Vannak kellékek, amelyek nélkül nem lesz tökéletes a kertünk. Ilyen például a geotextil és a murva, de a kvarchomok és a szegélykő is.

De mi az a geotextil?

Egy olyan nagyszerű segédlet a kertrendezésben és kertépítésben, amely sok gondot levesz a vállunkról. A geotextil, vagy geotextília egy filcszerű, kémiailag semleges textilanyag, ami nagyon sokoldalúan használható fel a kertekben. Elsősorban azért alkalmazzuk, hogy a gyomosodást elkerüljük, illetve megelőzzük. A geotextil jó hőszigetelő, ezért télen a fagy és nyáron a hőség miatt is hasznos. Gyökérálló, nagy szakítószilárdságú és szinte súlytalan.

Miért jó, ha a műfű kivitelezésbe is belecsempésszük a geotextilt?

A vizet tökéletesen átengedi és elvezeti, a talaj apró szemcséit azonban nem. A geotextil a műfű rétegrend kialakításakor a legalsó szinten helyezkedik el. A föld kitermelése után a geotextília kerül legalulra, s erre jön a kavicságyás, amit eldöngölünk szép egyenletesre. Ez a kavicságyás fogja elvezetni a vizet a műfű alatt, így megakadályozva azt, hogy tócsák alakuljanak ki. Tehát a rétegrend a következő: talaj - geotextil – zúzott kő – műfű – kvarchomok.

Nem baj, ha elbizonytalanodott a műfű kivitelezés átgondolása során. A Zöldműfű.hu webáruház csapata vállalja a komplett műfű kivitelezést is. Hívjon fel minket telefonon, vagy írjon egy e-mailt és visszahívjuk a részletek megbeszélése miatt.

A Zöldműfű segít megvalósítani az álmait. Azt az álmát, melyet gyermekként álmodott a gyönyörű kertjét illetően.