Blog

Műfű medence alá és mellé! Miért jó választás?

2022.06.21 10:35
Műfű medence alá és mellé! Miért jó választás?

A nyáriszünet akkor jó, ha sok időt tölthetünk vízparton, vagy a kerti medencében. Viszont sokszor ütközünk nehézségekbe, ha nem telepített medence, hanem felfújható gumi medence kerül felállításra az udvaron. 

A gumi medence, vagy felfújható medence gyakran kiaszakad, kilyukad, szivárog a víz és ez sok bosszúságot okoz a szülőknek, gyerekeknek egyaránt. Viszont lehet gondtalan is a nyár és nem kell a medencét minden nap újra tölteni vízzel, mert az leengedett, kiszúrta az oldalát valami. Mutatom, mi orvosolhatja ezt a gondot:

A műfű medence alá helyezése megoldhatja ezt a problémát.

A műfű medence alá, vagy mellé helyezésével sokkal komfortosabb lesz a kint töltött idő. Egyrészt nem viszünk be piszkot a medencébe, ha műfűvel van körülvéve. Másrészt szebb is a környezet, harmadrészt a műfű szőnyeg hosszú évekig használható, ugyanis nem fakul ki az erős UV sugárzás ellenére sem. A nyári szezon végén a műfű tekercs feltekerhető és a következő nyárig a garázs sarkába állítva, vagy lefektetve várja majd, hogy újra elővedd. A lényeg, hogy jó szorosan tekerd fel, hogy ne roggyon be sehol. Semmiképp se hajtsd össze, mivel az a minőségét befolyásolja, megtörheti a hajtás mentén a műfüvet.

A műfű medence alá és mellé mindenképpen jó és kifizetődő választás. Nem beszélve arról, hogy sokan vannak abban a tévhitben, hogy a műfű felforródsodik, pedig ez egyáltalán nincs így, ha jó minőségű műgyepet vásárolunk. 

A műfű nem forrósodik fel, ha UV álló típust vásárolsz!

A beton, a járólap, vagy a díszkövek sokkal hamarabb és jobban felforrósodnak, nem is értem hogy tehetik medence köré ezeket a burkolat variánsokat. Sőt, a kifröccsenő víztől még csúszóssá is válik. A műfű azonban nem csúszik, nem forrósodik fel a medence körül.

Valódi gyep a medence körül? Gyönyörű látványa van, viszont elég sok macera jár vele. A fűnyíráskor a medencébe hullik az összes fűszál és a piszok, por. A kifröccsenő víztől kisárgul, a klóros víz pedig szintén nem tesz neki jót. Nem beszélve az erős és forró napsütésről, ami tudjuk, mennyire ki tudja égetni szegényt.

A műfű medence körül és alatt puha felületet ad talpainknak. 

Biztonságos, megakadályozza a balesetveszélyt, hisz nem csúszik vizesen sem. A műfű természetesen jó vízelvezető is, hátoldala lyukacsos kialakítást kapott, hogy az esővizet és a medence vizét is képes  legyen elvezetni. Nem lesz rajta tócsa, hanem nagyon gyorsan megszárad.

A gondozásmentes műfű olyan érzést nyújt, mintha minden nap nyaralnál, ahol semmit sem kell tenni, csak élvezni a napsütést és a limonádét, vagy éppen a jó hideg sört :)

Nem mellesleg a műfű medence körül olyan látványt nyújt, hogy minden nap ki fog csalogatni a gyerekekhez a medencéhez Téged is.

Nincs más hátra, mindt felfújni a medencét és élvezni a vakációt!

Ha épített medencéd van és komolyabb feladatról van szó, ami a műfű telepítést illeti aköré, keress meg minket. Vállaljuk a műfű lerakását, kivitelezését, telepítését az egész ország területén.