Blog

Ellenálló és tartós műfű.

Zöldműfű
2020.09.29 14:07

Ősszel és télen is szép kert, pompás zöld színben, műfűvel.

Ha van egy kertünk, azt folyamatosan gondozni kell, hogy mindig esztétikus lehessen. Akinek nincs elég ideje vele bíbelődni és nem szándékozik kertészt felfogadni, de viszont elvárás az örök szépség, akkor csakis a műfű lesz a megoldás.

 

Most mutatunk néhány példát, miért szerencsések azok, akik már idén őszig elvégezték a műfű telepítést kertükben. Műfű telepítést ugyanis nem lehet az év bármelyik időszakában végezni, csak addig, ameddig a kinti hőmérséklet plusz 8-10 fok alá nem csökken. Ha ez alá esik, akkor sajnos csak legközelebb jövő tavasszal láthatunk neki a nagy munkának.

Szóval, beköszöntött az ősz látjuk, érezzük a bőrünkön. Hűvös van, esik az eső, alakul a sár is. A kerti munkálatok viszont még nem álltak le ott, ahol valódi fű van a ház udvarán. A tavaszt ősszel kell elkezdeni, ezt a régi, sokat tudó emberek mondták. Ilyenkor zajlanak a betakarítási munkálatok és a más-más növények előkészítése a következő szezonra.

Az egész nyáron öntözött és nyírt gyep nagyon sok tápanyagot használt fel. Ilyenkor pedig elsárgul, elszürkül, csomókban foltosodik, bemohásodik, megáll rajta a víz, ha sok eső esik. Ilyenkor jó megoldás lehet, ha fellazítjuk a talajt, majd megtrágyázzuk. Így már talán jövő tavasszal újra egészséges és szép zöld fű lesz az udvaron, amit aztán hetente ismét nyírhatunk, öntözhetünk, gyomlálhatunk.

A kerti műfű viszont egész évben tökéletes pompáját mutatja nekünk, még télen is. Ha a műfű telepítés során megterveztük a vízelvezetést, akkor nem fog bosszúságot okozni az őszi sok csapadék sem. Télen pedig készülhetnek rajta a hóemberek, amik nem lesznek szürkék és sárosak, hanem gyönyörű hófehérek!  A műfűvel rengeteg időt, energiát és pénzt tudunk spórolni, ugyanis az imént fent felsoroltaktól kíméljük meg magunkat, ha műfű van a kertben.

Az egyik legkeresettebb, legtöbb pozitív véleményt kapó műfüvünk a Cottonwood műfű, ami 3 cm hosszú szálakból áll, UV álló, jól viseli a nagyon magas hőmérsékletet és a mínuszokat is. Rendkívül természetes hatású, amit a kis sárga fűszálak tesznek élethűvé.

De bármelyik műfüvünkből kérhetsz ingyenes mintát, ha már a jövő évi műfű telepítésen gondolkodnál és szeretnél tisztán látni.

Tervezd meg már most, milyen műfű varázsolja el gyönyörű kerted jövő tavasszal!