Blog

Milyen szélességű műfű tekercsek vannak?

Zöldműfű
2021.04.21 12:12

A műfű, mint burkolási lehetőség egyre elterjedtebb hazánkban is. A sztereotípiákkal ellentétben a műfű környezetbarát és több pozitív tulajdonsággal rendelkezik, mint negatívval. Sokan választják ezért otthonuk megszépítéséhez. Lerakásuk és telepítésük azonban némi ismeretet kíván.

Kezdjük ott, hogy a műfüvek tekercsekben érkeznek meg hozzánk, akár webshopból, akár fizikális boltból vásárolunk műfüvet. Úgy kell elképzelni, mint egy nagy szőnyeget, amikor feltekerve megvásároljuk. Alap esetben, négyzetméterben kell megadnunk a kívánt mennyiség paraméterénél, hogy mennyit szeretnénk vásárolni belőle. Érdemes alaposan kiszámolni a területet, hogy ne legyen sok leeső műfű darabunk a végén.

A tekercsek változatai:

  • 2 méter széles
  • 4 méter széles

Csupán ez a 2 típus van. Műfű tekercs vásárlás előtt mindenképpen mérjük le a területet, ahová azt szánjuk. Szebb eredményt érünk el, ha 4 méteres tekercsben vásároljuk meg a műfüvet akkor, amikor a terület nagysága ezt engedi. Ugyan szépen össze lehet illeszteni a 2 méteres műfű tekercseket, de ez minimálisan látható lesz. Inkább legyen egy kevés leeső darab, mint csúnya toldás, ha a keskenyebb, 2 méteres műfű tekercset választjuk.

A 2 méteres műfű tekercs a kisebb területekre ajánlott. Ilyen lehet egy kis erkély, ami műfű burkolással sokkal szebb minden évszakban.

A 4 méter széles műfű tekercs pedig a nagyobb területekre alkalmas. Például egy családi ház udvara, kertje, egy játszótér, egy sportpálya, egy étterem terasza, a medence körüli területek és a sort hosszasan lehetne még folytatni. Úgy kell elképzelni, mint a padlószőnyeg lerakását, annyi különbséggel, hogy itt műfűről beszélünk és kültéri használatra szánjuk. A telepítés, a műfű lerakás mindig egyéni óhajok figyelembevételével történik. Minden környezet, amit szeretnénk vele megszépíteni, más és más. Máshogy történik a műfű telepítés egy homokos udvaron és más lesz beton alapra helyezve.

Ezer és ezer kérdés vetődhet fel a most műfű tekercset vásárolni szándékozókban. Ezekre itt választ kaphatnak.

Nem döntötted még el, hogy belevesd e magad a műfű telepítésbe? Hidd el, ha kicsit jobban belemerülsz ebbe a témába, rá fogsz jönni, hogy jól jársz majd vele. A titok csupán annyi, hogy jó döntést hozz meg. Válaszd ki a legjobb minőségű műfű tekercset, a kivitelezést pedig ha nem értesz hozzá, bízd profikra. Hiába a gyönyörű hosszú szálú, élethű műfű, ha nem lesz szépen lerakva.

Bármilyen kérdés esetén keress minket bizalommal a 06305092418-as telefonszámon, vagy az info@zoldmufu.hu e-mail címen.