Blog

Műfű kivitelezés telepítés lerakás szakszerűen

Zöldműfű
2020.02.26 17:24
Műfű kivitelezés telepítés lerakás szakszerűen

Bízza szakértőkre műfüvének telepítését!


Ez több okból is jelentőséggel bír. Ha nem a helyes műfű lerakási technológiát választja meg, akkor a gyönyörű műfű nem biztos, hogy az elvárt szépséget és látványt fogja visszaadni.

A műfű kényelmet és esztétikus megjelenést biztosít. Manapság egyre elterjedtebb kisebb-nagyobb kertek, teraszok, erkélyek, játszóterek, közterületek megszépítéséhez. De ez csak abban az esetben valósul meg, ha a műfű telepítése kellő hozzáértéssel történik. A műfű lerakása többféle technológiával történhet. Ennek nagyon sok befolyásoló tényezője van, például az első „nehézség”, a talaj milyensége és a burkolni kívánt terület nagysága. Teljesen más technológiát igényel a műfű telepítése betonon, aszfalton vagy más kemény, szilárd alapon, mint például ha föld, homok alapra tesszük.  A talaj tökéletes elrendezéséhez, szükség van a megfelelő eszközökre, mellyel egy „átlagos” háztartás nem biztos, hogy rendelkezik. Ennek hiányában viszont a műfű lerakása nem lesz egyszerű, és még a látványa sem nyújtja az elvárt esztétikus szépséget.Műfű kivitelezésénél fontos a megfelelő szerszámok megléte. Nem feltétlenül csak a talajrendezéshez lehet szükség szerszámokra, hanem a műfű egyszerűbb és könnyebb elvágásához és rögzítéséhez is kell néhány eszköz, mely elősegíti a tökéletes látvány elérését.

A tereprendezés után elhelyezésre kerül a műfű, melynél fontos figyelembe venni a szálirányt még rögzítés előtt. Ez azért fontos, hogy a végeredmény elkápráztassa a szemet, ne pedig bántsa. A rögzítési technika szintén többféle lehet, mely szintén összefüggésben van a talajjal.  Ha aszfaltot, betont vagy bármely más szilárd talajt szeretne műfűvel borítani, akkor más segítségére lesz szüksége, természetesen abban is segítünk. Puha, föld borította talajon más műfű kivitelezés lesz, ezért oda inkább a műfű tüskével való rögzítés javasolt.

A műfű lerakáshoz hozzátartozik a megfelelő „utóápolás” is. Ha a műfüvet lerakás után kvarchomokkal szórjuk be, akkor a végeredmény még szebb látványt nyújt. Ezt csak rá kell szórni a már rögzített műfűre, és egy erős partvis segítségével egyenletesen eloszlatni. A kvarchomok egyfajta alátámasztást ad a műfű szálainak.

A műfű lerakása a megfelelő ismeretek nélkül igencsak sok bonyodalmat okozhat, ezért fontos, hogy kérje szakemberünk segítségét, főleg ha nagyobb területen kell műfüvet telepíteni. Cserébe egy időtálló, esztétikus műfű látványa tárul majd a szeme elé. A kínálatunkban található műfüvek között talál olyat, ami a kialakítása miatt sok-sok éven keresztül biztosít tökéletesen ápolt megjelenést kertjének, hiszen UV védelmének köszönhetően nem teszi tönkre az UV sugárzás sem. Mindezeken kívül még háziállatok mellett is biztonságosan használható és természetes látványt és puhaságot nyújt.

A ww.zoldmufu.hu oldalon található videó megtekintése után keresse bizalommal műfű lerakásában kellő szakértelemmel rendelkező kollégáinkat! Így Önnek a megfelelő műfű kiválasztása után már csak látványt kell élveznie.