Blog

Óvodákba is esztétikus és strapabíró műfüvet

Zöldműfű
2020.02.26 17:25
Óvodákba is esztétikus és strapabíró műfüvet

Óvodákba is esztétikus és strapabíró műfüvet

Nyilvánvalóan senkinek nem mindegy, hogy az óvodában a gyermeke milyen körülmények között tud az udvaron játszani. Erre hasznos az óvodák és bölcsődék számára kialakított óvodai műfű.

Ez a fajta műfű kiválóan alkalmas játszóterekre, így megfelelő választás olyan közintézményekbe is, ahol kisgyerekek vannak, például óvodákba. Az óvodai műfű magas komfortérzetet biztosít a gyerekek számára. Különböző színekben is beszerezhető, így akár területek elválasztására is alkalmas lehet az óvodai műfű.Az óvodai műfű is, mint a legtöbb minőségi műfű ellenáll az időjárás viszontagságainak. A műfű gondozása igazán sok szabadidőnket nem rabolja el, hiszen ezt nem kell locsolni és nyírni. A gyerekek számára is biztonságosabb, ha az óvodában a játszótéri területen óvodai műfű borítás van. A műfüvön egy esetleges esés (ami valljuk be őszintén a játék hevében elkerülhetetlen) nem okoz akkora sérülést.

Az óvodai műfűvel bárhol élvezhetjük a természet közelségét. Az óvodai műfüvek nemcsak különböző színekben kaphatóak, hanem kellemes zöld színben is. Ez az eredeti füves terület látványát nyújtja.
A telepítése sokkal könnyebb, mint a füvesítéssel bajlódni, ráadásul a végeredmény egy mindig kellemes látványt nyújtó terület. Így az óvodai műfű esztétikai előnye sem elhanyagolható. Ráadásul gazdaságosabb is, mert nem kell locsolni a csapadékmentes napokon sem, és persze gyomlálást sem igényel.
Szerintem mindenki szembesült már azzal a látvánnyal, hogy néhány helyen, ahol gyakrabban sétálnak, foltokban kikopott a fű. Az óvodákban telepített műfű sokkal strapabíróbb valódi társainál, hiszen ez nem fog kikopni ha a gyerekek motoroznak, szaladgálnak rajta.

Ezek az óvodai műfüvek kiválóan alkalmasak arra, hogy játszótér alapjául szolgáljanak. A gyerekek lába alatt puhább érzetet ad a műfű. Még akár mezítláb is kellemes érzet lesz az óvodai műfüvön sétálgatni.
Az óvodai műfű telepítése többféleképpen történhet, ezt nagymértékben befolyásolja a terület nagysága és a talaj rendezettsége. Az intézményeknek is megéri egyszer beruházni a műfű telepítésére, hiszen így évekig élvezhetik a kellemes füves területet. Ezekben a műfüvekben az időjárás nem tesz kárt, hiszen UV állóak, nem száradnak ki, valamint a sok csapadék sem tehet bennük kárt.
Élvezze a természet látványát az óvoda udvarán is ahol a gyerekek önfeledten játszanak a szép zöld óvodai műfüvön akár télen is.