Blog

Ragasztó kulcsszerepe műfű lerakásnál

Zöldműfű
2020.04.20 16:02
Ragasztó kulcsszerepe műfű lerakásnál

műfű ragasztása, illesztése szakszerűen

A műfű lerakására, rögzítésére, ragasztására a lehető legjobb ragasztó anyag segítségével és a profi munkával járunk el. Megmutatjuk, hogy mire van szükség egy zöldebb környezet kialakításához.

 

A műfű elhelyezésekor sokan nehéz tárgyakat alkalmaznak, hogy a műgyep négy sarkát valamilyen módon rögzíteni tudják. Mi olyan speciális tűket használunk, amely úgy rögzíti a műfű négy sarkát, hogy az stabilan és elmozdíthatatlanul a helyén marad. Mindezt úgy, hogy esztétikailag észrevehetetlen maradjon az, hogy itt rögzítő elemek vannak.

A másik nagyon fontos szempont műfű lerakásánál, hogy milyen ragasztót és illesztő szalagot használjunk. Amit mi használunk az egy egykomponensű epoxypoliuretán anyagból készült specko műfű ragasztó. Ez egy első osztályú, speciális komponens. A puliuretán gyanta egy jóval nagyobb keménységgel rendelkezik az átlagosnál, epoxy-val együtt pedig egy olyan erős ragasztó keveréket kapunk amely nagyon tartós, könnyű vele dolgozni. Ezzel a 2 komponenssel egy esztétikus, erős illesztést kapunk a kiválasztott műfüvünkhöz. Természetesen ez önmagában nem elég, hiszen az illesztő szalagra is szükség van ahhoz, hogy a megfelelő hatást elérjük. Az illesztő szalag a műfű tekercsek összeillesztéséhez elengedhetetlen. Erre az illesztő szalagra kerül fel a különleges komponensű ragasztónk. A gyep kialakításánál fontos szempont az, hogy megfelelően és stabilan legyenek összeragasztva a tekercsek. Speciális műfű ragasztót kell használni, hogy összeillesszünk 2 műfű tekercset. Ez az, amiben számíthat a segítségünkre és szakértelmünkre. Web áruházunkban mind kisebb mind nagyobb össztömegű ragasztóval tudunk szolgálni. Attól függően, hogy mekkora területről van szó. Kimondottan műfű ragasztáshoz, illesztéshez lett a ragasztó kifejlesztve.

Lerakásához segítség:

Fontos, hogy tiszta, egyenes felület legyen kialakítva. Szennyeződések eltávolítása, hézagok feltöltése! A műfű széleit alapos gondossággal kell összeilleszteni úgy, hogy a szálai a legcsekélyebb mértékben érintkezzenek a ragasztóval. Végül jól tapossuk meg a lábunkkal vagy valamilyen tárggyal. A műfüvet még erősebbé és esztétikusabbá teheti, ha homokot szór rá.

Mint írtuk kisebb és nagyobb területek lefedésére is tudunk ragasztóanyagot és illesztő anyagot biztosítani. A 600 ml-es ragasztó kiváló kisebb kertek, teraszok lefedésére. Ha nagyobb területet szeretne műfűvel lefedni, akkor pedig a 15 kg-os kiszerelésű ragasztót ajánljuk. Természetesen mindkettő változat ugyanaz az egykomponensű műfű ragasztó anyagból készült.

 

Amint az a termékleírásnál is látható, ez a ragasztó anyag most akciósan rendelhető tőlünk. Természetesen műfű lerakáshoz használatos rögzítő tű, illesztő szalag, és mindenféle udvarhoz, kerthez, teraszhoz, játszó terekhez alkalmazható műfüveink vannak. Nézzen szét bátran és ne hagyja, hogy a szomszéd fűje zöldebb legyen.

 

A műfű ragasztását jó minőségű ragasztó anyag és kiegészítő elemek segítségével végezzük el. Számíthat ránk, ha egy zöldebb környezet kialakítására vágyik.