Blog

Milyen műfű típusok vannak?

Zöldműfű
2021.04.27 10:20

Kültéri műfű, beltéri műfű, rövid szálú műfű szőnyeg, extra hosszú műfű, sport műfű, holland műfű, amerikai műfű? El is lehet tévedni a műfű típusok útvesztőiben. Ebben a műfű enciklopédiában most eligazodhatsz.

A műfű előnyeit egészen 1970 óta folyamatosan fedezzük föl és a mai napig szüntelenül ível fölfelé az innovációs görbén. Népszerűsége mára már cseppet sem vitatható. Először a sportpályákon volt használva, 2021-re pedig már a családi házak udvaraitól kezdve a vendéglátó egységek teraszai, sőt, a belső tereket is meghódította.

De mit tud a műfű és milyen műfű típusok közül válogathatunk?

Először is kezdjük ott, hogy a műfű nem káros az egészségre. A modernkori műfű gyártás arra a szintre fejlődött, hogy csak ártalmatlan anyagok felhasználásával készülnek. A műfűnek többek között ezek a fő előnyei:

  • Nem kell nyírni, nem kell a hétvégét ezzel tölteni.
  • Nem kell öntözni, locsolni. Ez a két pozitívum máris a víz- és áramszámlát csökkenti.
  • Egész évben örökzöld, szép, gyönyörű.
  • Biztos lehetsz benne, hogy ezek a kis védett állatkák a szomszéd kertjében találnak utat maguknak. A műfűves kertben semmi keresnivalójuk.
  • UV biztosan, nem fakul ki a tűző napsütéstől sem.
  • Élethű. A hosszú szálú műfű megtévesztésig olyan, mint az igazi.
  • Vízáteresztő. Nem áll meg rajta az esővíz.
  • Télen a hó és a fagy sem tesz kárt benne.

Most pedig lássuk a műfű típusokat:

Kültéri műfű: ez lehet többféle szálhosszúságú is. Természetesen minél hosszabbak a fűszálak, annál szebb, annál élethűbb és annál puhább tapintású is. Az 5 cm-es műfű már minden kertben bámulatos látványú. A kültéri műfű típusok altípusai a játszótéri műfű, ami a gyermekeknek készült, biztonságos. A közterületi műfű is csodaszépen mutat a parkokban, terekben. A vendéglátóknak is vannak nagyon szép és strapabíró műfüvek, amik a nyitott teraszokon vonzzák a vendégeket.

A műfű tökéletes látvány- és komfortfokozó eleme a rendezvények, bemutatótermek esetében is. Ezek azért jók, mert a rendezvény végén felszedhetőek és a következő alkalommal újra letehetőek.

A speciális, szigorú előírások szerint gyártott sport műfű is hatalmas fejlődésen ment át. Ha megnézzük az ország focipályáit és teniszpályáit, akkor csodálkozva vesszük számon, hogy milyen nagy százalékban vezetnek a műfüves sportpályák.

A műfű típusok, annak alapján, hogy hová szeretnénk alkalmazni és hol szeretnénk benne gyönyörködni télen-nyáron, játszi könnyedséggel leszűkítik a kört és kiválasztható a vásárlás előtt a tökéletes. Vágj bele Te is! Ha kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal.

Telefonszámunk: 06305092418, e-mail címünk: info@zoldmufu.hu