Blog

Modern sport műfű teniszpályára? Jól döntesz, ha igent mondasz.

Zöldműfű
2021.04.28 13:48

A speciális, memória szálas sport műfű teniszpályára is igen népszerű manapság. Nagyon fontos lett a kényelem az életünk minden területén. Nincs ez máshogy a sportban sem. Népszerű a műfüves focipálya és a műfüves teniszpálya, padel pálya is.

Minden egyes sportforma akkor igazi élmény, ha tökéletesek hozzá az előírt körülmények és követelmények. A teniszpályák esetében is vannak meghatározott elvárások a szakmában. Egy teniszpálya esetében például nem mindegy, hogy milyen a borítás, hogy profi sportolók lépnek rá, vagy egy szállodában amatőr játékosok. Valaki a salakra esküszik, valaki a fűre és valaki a műfűre. E három teniszpálya burkolat közül a műfüves az, ami nem igényel semmiféle karbantartást, de ezen kívül még számos előnye van.

A műfüves teniszpálya burkolat csupa kényelmet szolgáltat a játékosoknak és elmondhatatlan nyugalmat a pálya tulajdonosának. A ZOLDMUFU.hu műfű webáruházban a teniszpályákra kifejlesztett, speciális sport műfüveket is találsz.

Jelenleg 3 ilyen teniszpálya műfű van, amivel szolgálni tudunk, de természetesen folyamatosan képezzük magunkat és mindig törekszünk az újdonságokra és igényekre is, ezért állandóan bővül a műfű kínálatunk.

Íme a 3 teniszpálya műfű, 3 szálhosszúsággal:

Egy teniszpálya szigorúan meghatározott méretekkel rendelkezik. Teljes hossza 23,77 méter | egy-egy térfél 11,89 méter hosszú | A pálya szélessége attól függ, hogy egyest, vagy párost játszanak rajta. Ha egyest, akkor 8,23 méter, ha párost, akkor 10,97 méter.

Alapvetően négyféle teniszpálya burkolatot ismerünk:

  • Kemény: ezt gyors játékra és nagy fizikai felkészültséggel használják.
  • Salak: lassú játékra, hosszú labdamenetes szettekhez használják.
  • Valódi füves pálya: mivel a labda alacsonyan pattan rajta, ezért támadó teniszre, rövid labdamenetekhez tökéletes. Karbantartása nagyon költséges.
  • Szintetikus: parketta, szőnyeg, taraflex, gerflor, greenset borítással. A fedett teniszpályán használják, a kemény burkolathoz hasonló, gyors játékhoz.
  • Műfű: a legújabb és leginnovatívabb burkolat, sok-sok előnnyel. Karbantartást nem igényel egyáltalán. Sem öntözést, sem nyírást, sem semmit.

A műfüves teniszpálya mindhárom tenisz műfű típussal tökéletes lesz. A speciális fűszálak nem kopnak ki, gyors mozgású játékot tesznek lehetővé. Egy, már kész teniszpálya műfüves burkolása viszonylag hamar elvégezhető, mivel az alapok már szinte adottak hozzá. Ha esetleg érdekel a teniszpálya műfű, futárszolgálattal küldünk egy ingyenes minta csomagot. Ez tartalmazza a 3 tenisz műfüvet, ami kézzel fogható és tapintható.

További információért vedd fel velünk a kapcsolatot az info@zoldmufu-hu e-mail címen, ahol nagyon szívesen válaszolunk minden kérdésre a műfüvekkel és a műfű telepítéssel kapcsolatban is.