Blog

Műfű tetőteraszra, erkélyre

Zöldműfű
2023.01.16 12:49
Műfű tetőteraszra, erkélyre

A műfű időjárástól függetlenül, egész évben ugyanolyan szép a tetőtéri teraszon is.

Műfű a tetőtéri teraszon. Zseniális.

A tetőterasz otthonunk legizgalmasabb része lehet, ha a hasznos területek kiaknázására ily módon is gondoltunk.

A tetőterasz egy szuper átmeneti tér, ahol szinte egész évszakban remek időtöltési lehetőségek adódnak. Családi, baráti összejövetelek, születésnapok, bulik, mulatozások helyszíne lehet, vagy csak megpihenhetünk itt egy-egy nyári napon. A legjobb hely pedig a csillagok figyelésére.

Akinek tetőterasza lehet, szerencsés embernek mondhatja magát. Vannak viszont olyanok is, akiknek van, mégis eltékozolják. Noha egy nagyszerű ötlettel fantasztikus kis közösségi teret alakíthatnánk ki a tetőteraszon.

Például a műfű, mint burkolat a tetőteraszon, zseniális ötlet. Vonzó megjelenést ad az ingatlannak, Neked pedig nyugalmat.

Elsősorban a nagyvárosi társasházak tetőteraszára tudjuk elképzelni a műfüvet, ha már a tetőtérről bszélünk.

Ha továbbmegyünk, akkor pedig a tetőteraszon tetőkert birtokosai is lehetünk. Nyugalom! A tetőkerttel megfér a műfű is. A magaságyás szinte bárhol kialakítható, műfű szőnyeg mellett is.

A szintetikus műfű kialakítása miatt az extrém körülményeket is jól viseli. Eső, hó, magas UV, semmi sem verheti le.

A mesterséges fű nem igényel karbantartást a tetőteraszon sem. 

Milyen műfű felel meg a tetőteraszunkra?

A tetőterasz általában teljesen nyitott, fedetlen terület. Ez azt jelenti, hogy ne mindegy milyen burkolatot fogunk letenni, ha szabadidőnkben sokat szeretnénk itt időzni. A csempe és a beton nagyon felforrósodik, a szőnyeg, padlószőnyeg elázik, a Nap is kiszívja, előbb-utóbb használhatatlan és borzalmas kinézetű lesz.

A műfű viszont olyan megoldást nyújt, amit más burkolat nem tud. A műfű jól tűri az extrém UV sugárzást is, ami valljuk be egy tetőteraszon eléggé magas. Egy prémium holland műfű nem fog "kiégni" a tetőteraszon. Egész évben nyugodtak lehetünk afelől, hogy a szintetikus műfű nem csúnyul meg és nem megy tönkre a magaslaton.

Fontos, hogy a tetőterasz műfű sűrű szálú legyen. Inkább sűrűbb legyen, mint hosszú szálú, azaz ha alacsonyabb szálú, de sűrűbb műfű tekercset választunk, jól döntünk.

Itt az ideje átgondolnod a tetőteraszod sorsát!

Ha belvárosban élsz és hiányzik egy zöldellő oázis az életedből, vedd kezedbe az irányítást és alkosd meg a tökéletes tetőteraszod. Egy fárasztó nap után a kertben pihenni... nincs is jobb annál. A műfű könnyen telepíthető, szinte csak le kell gurítani a műfű tekercset. Dobd fel aztán néhány cserepes növénnyel, kerti székkel, hintaággyal, napozóággyal és napernyővel. Grillezés? Miért ne! A legjobb hely a bulizáshoz, ahol senkit nem zavarsz.

Ha kedvet kaptál a tetőterasz felújításához, keress minket bizalommal! 

A Zöldműfű csapata bárhol segít, hogy megszépítsd környezeted.