Blog

Kötelező e a műfű ragasztása a telepítéskor?

Zöldműfű
2021.04.26 13:47

Aki a műfüvet választja, kényelmet szeretne az életébe csempészni. A műfű egyenlő a kényelemmel és a gyönyörű kert látványával. Egy szépen telepített műfű maga a csoda, ami akár egy életen át is hű szolgálatunkban állhat.

 

A műfű egész évben örökzöld és gondozásmentes. Sem a fagy, sem a tűző napsütés nem tudja elcsúfítani. Az év minden napján tökéletes zöld színében várja, hogy elmosolyogjuk magunkat látványától.

De mielőtt gyönyörködhetnénk benne, bizony szakszerűen kell azt a területre telepíteni. A műfű tökéletes a kertbe, a teraszra, az erkélyre, a medence alá, és kocsibeálló pompájában is tündökölhet. A műfű telepítésének bonyolultsága a területtől is függ. Lehet pofon egyszerű is és az a lehetőség is fennállhat, hogy műfű kivitelező céget kell felfogadni, aki elvégzi helyettünk a munkát.

Mikor kell a műfű ragasztása mellett dönteni?

Abban az esetben kell a műfű tekercseket ragasztani, amikor az nem egy összefüggő műfű szőnyeg, hanem összeillesztett tekercsből is fog állni. Ilyenkor a két, vagy több műfű tekercs széleinek az összeillesztésére lesz szükség, műfű ragasztó segítségével. Például van egy 3 méter széles területünk, de nekünk 2 db 2 méter széles műfű tekercsünk van, s ebből 1 métert le kell vágni. A műfű tekercs általában 2, vagy 4 méter széles kivitelben kapható. Nos, ekkor, az 1 méter széles tekercs kerül majd a 2 méter széles mellé, amit száliránnyal megegyezően fektetünk hozzá. A műfű hátoldalát kétoldalas műfű ragasztóval illesszük össze, hogy ne csúszkáljon majd el és ne tudjunk elesni benne. A kétoldalas műfű ragasztón kívül választhatunk műfű illesztő szalagot is, melyre az egykomponensű műfű ragasztót fogjuk felkenni. Ezzel a módszerrel rendkívül erős illesztést kapunk, ami minden időjárási körülménynek ellenáll.

A műfű ragasztása minden típusú műfűnél lehetséges?

Igen. Bármelyik műfű típus ragasztható. A kerti műfű és a terasz műfű is, bármekkora szálhosszúságú, tudjuk ragasztani. Minden műfű hátoldala úgy lett kifejlesztve, hogy kompatibilis lehessen a műfű ragasztóval.

Milyen műfű ragasztók vannak?

Ha nagy területről van szó, akkor a nagy, 15 kg-os, vödrös, poliuretán műfű ragasztó lesz a megfelelő, ami 40 folyóméterre elegendő. Ha pedig kisebb a műfű telepítésre szánt terület, akkor használhatjuk a kétoldalas műfű ragasztót (pl. teraszon) és használhatjuk a1 egykomponensű, epoxi-poliuretán kenhető műfű ragasztót is. Ez 3-5 fm illesztésre elegendő.

A műfű ragasztása önmagában nem túl bonyolult. Inkább a rétegrend kialakítása igényel szakértelmet, amit sajnos el lehet rontani. Aki nem biztos magában, kérje a szakszerű műfű kivitelezők segítségét.